Informatie voor patiënten


Welkom

Binnen HartNet Noord-Nederland wordt de hartzorg dichtbij huis georganiseerd. We streven er naar om overal in de regio Groningen en Drenthe dezelfde kwaliteit hartzorg aan u te kunnen bieden. Wat dat voor u kan betekenen, leest u hier.


Hartzorg dichtbij huis

Het uitgangspunt van HartNet Noord-Nederland is dat u wordt behandeld bij de huisarts als dat kan, en dat u naar het voor u dichtstbijzijnde ziekenhuis gaat als dat nodig is voor bijvoorbeeld onderzoek of behandeling. Het dichstbijzijnde ziekenhuis voor u kan zijn het Martini Ziekenhuis te Groningen, het Ommelander Ziekenhuis Groningen te Scheemda, of het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het ziekenhuis kan u verwijzen naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voor complexere zorg of wanneer u een operatie aan het hart moet ondergaan. Voor controle en verdere behandeling gaat u weer terug naar uw eigen cardioloog of huisarts, dichtbij huis.

U behoudt de vrije keuze om voor een ziekenhuis te kiezen. Als u liever naar een cardioloog wilt buiten HartNet, dan kunt u dit bij uw huisarts aangeven. Deze zal u dan doorverwijzen naar het ziekenhuis van uw voorkeur.


Meer informatie

 

Informatie over hartaandoeningen

Informatie over hartaandoeningen, diagnostiek en behandeling, kunt u vinden op de websites van de ziekenhuizen binnen HartNet Noord-Nederland, via de pagina 'partners'. Door te klikken op een logo van het ziekenhuis naar keuze, vindt u de pagina's van de diverse cardiologie-afdelingen. Hierop vindt u onder andere informatie over hart- en vaatziekten, maar ook over welke onderzoeken en behandelingen hiervoor bestaan, en wie uw zorgverleners per ziekenhuis zijn.

 

Informatie over HartNet Noord-Nederland

Wilt u meer informatie over HartNet Noord-Nederland?

U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of uw cardioloog.

 

 

 

 

   .