Informatie voor patiënten


Welkom

Binnen HartNet Noord-Nederland wordt de hartzorg dichtbij huis georganiseerd. We streven er naar om overal in de regio Groningen en Drenthe dezelfde kwaliteit hartzorg aan u te kunnen bieden. Wat dat voor u kan betekenen, leest u hier.


Hartzorg dichtbij huis

Het uitgangspunt van HartNet Noord-Nederland is dat u wordt behandeld bij de huisarts als dat kan, en dat u naar het voor u dichtstbijzijnde ziekenhuis gaat als dat nodig is voor bijvoorbeeld onderzoek of behandeling. Het dichstbijzijnde ziekenhuis voor u kan zijn het Martini Ziekenhuis te Groningen, het Ommelander Ziekenhuis Groningen te Scheemda, een van de Treant Ziekenhuizen (Hoogeveen, Emmen of Stadskanaal) of het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het ziekenhuis kan u verwijzen naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voor complexere zorg of wanneer u een operatie aan het hart moet ondergaan. Voor controle en verdere behandeling gaat u weer terug naar uw eigen cardioloog of huisarts, dichtbij huis.

U behoudt de vrije keuze om voor een ziekenhuis te kiezen. Als u liever naar een cardioloog wilt buiten HartNet, dan kunt u dit bij uw huisarts aangeven. Deze zal u dan doorverwijzen naar het ziekenhuis van uw voorkeur.


Meer informatie

 

Informatie over hartaandoeningen

Informatie over hartaandoeningen, diagnostiek en behandeling, kunt u vinden op de websites van de ziekenhuizen binnen HartNet Noord-Nederland, via de pagina 'partners'. Door te klikken op een logo van het ziekenhuis naar keuze, vindt u de pagina's van de diverse cardiologie-afdelingen. Hierop vindt u onder andere informatie over hart- en vaatziekten, maar ook over welke onderzoeken en behandelingen hiervoor bestaan, en wie uw zorgverleners per ziekenhuis zijn.

 

Informatie over HartNet Noord-Nederland

Wilt u meer informatie over HartNet Noord-Nederland?

U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of uw cardioloog.

 

 

 

 

   .